Jak Przygotować Wyśmienitą Zupę Kapuśniak na Żeberkach z Fasolką

Składniki

Lista składników:

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 1 główka kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 puszka białej fasolki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

1. Przygotowanie Składników

Rozpocznijmy od przygotowania składników. Odetnijmy mięso z żeberek od kości i pokrójmy je na mniejsze kawałki. Następnie posiekajmy cebulę, marchewki i ziemniaki.

2. Smażenie Mięsa

Rozgrzejmy garnek na średnim ogniu. Wrzućmy pokrojone żeberka i smażmy je, aż staną się złocisto-brązowe. To nada naszej zupie głęboki smak.

3. Dodawanie Warzyw

Do smażonych żeberek dodajmy cebulę, marchewki i ziemniaki. Całość smażmy przez kilka minut, aż warzywa zmiękną.

4. Dodawanie Kapusty i Przypraw

Dodajmy kapustę kiszoną, liście laurowe oraz ziela angielskie. Kontynuujmy smażenie przez kilka minut. Dzięki kapuście kiszonej, zupa nabierze charakterystycznego, kwasowego smaku.

5. Pomidory i Bulion

Wsypmy pomidory krojone i zalejmy całość bulionem. Doprawmy solą i pieprzem do smaku. Gotujmy na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż warzywa staną się miękkie.

6. Dodawanie Fasolki

Na sam koniec dodajmy białą fasolkę. Gotujmy jeszcze przez 5 minut, aby fasolka się podgrzała.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556