Przepis na „Bigos” z pieczarek

Składniki potrzebne do przepisu: „Bigos” z pieczarek

  • pieczarki 1 kilogram
  • cebula 1 kilogram
  • >kiełbasa zwyczajna 0,5 kilogram
  • ogórki kiszone 0,5 kilogram
  • sól
  • pieprz czarny
  • przecier pomidorowy 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić „Bigos” z pieczarek ?

    Na początek albo bardzo dobrze umyć pieczarki albo obrać ze skórki i pokroić w talarki.
    Cebulę obrać, pokroić w talarki. Kiełbasę, a także ogórki pokroić w kostkę. Cebule podsmażyć na oliwie, na dużej patelni, aż się lekko zeszkli, dodać kiełbasę i także podsmażyć. Przykryć pokrywką. Poczekać z 5 minut.
    Do cebuli i kiełbasy wsypać pokrojone ogórki i dusić 10 minut ciągle mieszając.
    Po 10 minutach dodać pieczarki, mieszając dusić aż zmiękną, a na koniec dodać przecier i przyprawy do smaku.
    Smacznego!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556