Przepis na Budyniowiec

Składniki potrzebne do przepisu: Budyniowiec

  • budyń czekoladowy 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 3 łyżki
  • jajka 2 sztuki duże
  • kakao 1 łyżka
  • masło 1/3 kostki
  • mąka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • serek homogenizowany 2 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Budyniowiec ?

    Masło, cukier i jajko utrzeć w misce na jednolitą masę. Zmieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia w drugim naczyniu i dodać do masy z cukru i masła. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć na małą blaszkę bądź tortownicę. Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu i gorący wlać na ciasto w tortownicy. Serki waniliowe, drugie jajko, budyń wymieszać razem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku-180 stopni- ok. 40 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556