Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Pijak
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Ciasto Pijak ?
Ciasto: 6 białek ubić na sztywną pianę, dodać 15 dag cukru,15 dag suchego maku, 15 dag wiórek kokosowych, łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać razem i upiec ciasto.
Na placek położyć krem: Krem przygotować z 1/2 l mleka.14 dag cukru, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, cukru waniliowego, masła.
Biszkopty namacać w wódce i układać na masę. Na każdy okrągły biszkopt układać jedną rodzynkę a potem polać polewą czekoladową.
Polewa czekoladowa: 1/2 margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody.