Przepis na Ciasto z alkoholem PYCHA!

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto z alkoholem PYCHA!

  • biszkopt 1
  • budyń waniliowy 1 szt
  • >herbatniki Leibnitz maślane 2 opakowania
  • >wódka czysta 0,2 L
  • orzechy włoskie siekane 20-30 gram
  • wiórki kokosowe 1/2 opakowania
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
  • czekolada deserowa 1 tabliczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto z alkoholem PYCHA! ?

    Biszkopt kroimy na pół.

    Robimy budyń, do gotowego budyniu wsypujemy orzechy i dokładnie mieszamy.

    Herbatniki maślane dokładnie moczymy w alkoholu (proponuje nalać wódkę na talerzyk i moczyć)

    Na jakiejś blaszce układamy pierwsza warstwę biszkoptu. Smarujemy budyniem z orzechami.

    Można biszkopt pokroić tak by były 3 części wtedy jest lepiej, ale to już zależy jaki wysoki mamy biszkopt.

    Ostatnią warstwę smarujemy budyniem i kładziemy na to nasze namoczone w alkoholu herbatniki.

    Czekolady rozpuszczamy w rondelku i robimy polewę. Jak czekolada trochę przestygnie polewamy nasze biszkopty i posypujemy wierzch obficie wiórkami koksowymi.

    smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556