Przepis na Domowe Faworki

Składniki potrzebne do przepisu: Domowe Faworki

  • mąka 1/2 kg
  • żółtka 8 sztuk
  • śmietana 5 łyżek
  • margaryna 2 łyżki
  • cukier puder 2 łyżki
  • >spirytus 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 22min.
    Czas przygotowania: 80 min.
    Czas smażenia: 2 min.

     

    jak przyrządzić Domowe Faworki ?

    Z podanych składników zarabiamy ciasto.

    Za pomocą wałka uderzając wtłaczamy powietrze w ciasto – następnie rozwałkowujemy, bardzo cienko kroimy na paski, w których robimy w środku malutkie nacięcie. Przeciągam ciasto w środek nacięcia formując chrusty.

    Przygotowane faworki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu

    (ok. 2 minut).

    Posypujemy cukrem pudrem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556