Przepis na Fasola Mamut z patelni

Składniki potrzebne do przepisu: Fasola Mamut z patelni

  • >fasola w strąkach mamut 1 kg
  • boczek wędzony chudy 20 dkg
  • sól
  • >pieprz cytrynowy
  • olej 2 łyżki
  • natka pietruszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Fasola Mamut z patelni ?

    Fasolę ugotować w lekko osolonej wodzie (uważać żeby nie rozgotować. Boczek przesmażyć na oleju na skwarki, dodać odcedzoną fasole, lekko posolić posypać pieprzem cytrynowym, dodać posikaną natkę z pietruszki, delikatnie wymieszać. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556