Przepis na Fasolka szparagowa z serem

Składniki potrzebne do przepisu: Fasolka szparagowa z serem

  • fasolka szparagowa 40 dag
  • serek topiony 100 g
  • ser żółty 100 g
  • mleko 3 łyżki
  • pietruszka natka 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Fasolka szparagowa z serem ?

    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na miękko. Odcedzamy. Do rondla wrzucamy topiony ser, pokrojony na mniejsze kawałki ser żółty, mleko, przyprawy. Z solą byłabym ostrożna gdyż sery są słone a do tego już fasolka jest ugotowana w słonej wodzie. Podgrzewamy składniki i jak już zaczną się roztapiać wrzucamy ugotowaną fasolkę. Gotujemy mieszając do momentu aż serki całkiem się roztopią, a fasolka będzie dokładnie obtoczona sosem. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556