Składniki potrzebne do przepisu: Flaczki warzywne z szybkowaru
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Flaczki warzywne z szybkowaru ?
Wszystkie warzywa po oczyszczeniu pokroić w paseczki, zalać w szybkowarze wrzątkiem, włożyć połowę masła. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagotować ze zrobioną z pozostałego masła i mąki jasną zasmażką. Doprawić do smaku solą i pieprzem, imbirem i papryką. Przed podaniem wymieszać z pokrojonymi w paski naleśnikami.
Smacznego.
Uwaga.
Gdy potrawa ma stanowić danie jednogarnkowe, dla podniesienia wartości białkowej można flaczki te doprawić przed podaniem 30 dag startego sera tylżyckiego.