Przepis na Murzynka z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi

Składniki potrzebne do przepisu: Murzynka z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi

  • mąka 2 szklanki
  • cukier 2 szklanki
  • margaryna do ciasta 1 kostka
  • jajka 4 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kakao 4 czubate łyżki
  • mleko 1/2 szklanki
  • czekolada gorzka lub deserowa 1 kostka
  • płatki migdałowe do posypania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 10 min.
    Czas pieczenia: 50 min.

     

    jak przyrządzić Murzynka z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi ?

    Do rondla wlać mleko, cukier, margaryna i kakao, lekko podgotować, aby margaryna się rozpuściło.

    Ostudzić i wlać do przygotowanej mąki z proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po kolei jajka, cały czas ucierając mikserem.

    Wlać do przygotowanej tłuszczem i bułką tartą tortownicy. Piec około 50min w temp. 170 stopni.

    POLEWA: połamać czekoladę na kawałki i wsypać i 3 łyżki mleka do rondla. Lekko podgotować.

    Po upieczeniu ciasta polać polewą czekoladę i posypać płatkami migdałowymi.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556