Składniki potrzebne do przepisu: Pączki z czekoladą
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 5min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas smażenia: 5 min.
jak przyrządzić Pączki z czekoladą ?
Drożdże mieszamy z 1 łyżką cukru, wlewamy mleko, odkładamy na 15 minut.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko i żółtka, dolewamy spirytus oraz zaczyn – wyrabiamy ciasto, na koniec dodać masło.
Odkładamy do podrośnięcia – następnie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy szklanką krążki, nakładamy krem, przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy boki.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Usmażone dekorujemy polewą.