Składniki potrzebne do przepisu: Pikantne pierogi z kaszą
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Pikantne pierogi z kaszą ?
Z mąki, jajka wody i mleka ugniatamy CIASTO na pierogi (trudno tu mówić o proporcjach, bo zawsze mierzę wszystko na oko). Gotowe ciasto rozwałkowujemy na cienkie „plastry”
FARSZ
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wkruszamy ser biały (na 2 torebeczki kaszy ok 1.5 kostki sera). Dodajemy posiekaną cebulkę z czosnkiem (ja nie smażę wcześniej, tedy w środku pieroga „coś chrupie ochoczo”). Dodajemy śmietankę, żeby połączyć wszystko.
Do gotowych wykrojonych pierogowych okręgów nakładamy nadzienie, zlepiamy i wrzucamy na gotującą się wodę. Czekamy aż wypłyną…potem jeszcze chwilkę i VOILA
Farszu wyjdzie na ok 40-50 pierogów…więc ciasta też musi być spora „kulka”
KOPYTKO 😉