Składniki potrzebne do przepisu: Pizza Farmera
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Pizza Farmera ?
Do miski wsypujemy make, dodajemy olej, sól, cukier, pokruszone drożdże, mieszamy. Następnie dodajemy mleko z wodą rozrobione pół na pół (letnie) i wszystko mieszamy i wygniatamy do uzyskania ciasta jak na makaron.
Jak za rzadkie dodajemy mąki. Jak za gęste dodajemy letniej wody. To wszystko gnieciemy i wyrabiamy przez 15 min (to ważne!!!)
Cisto odstawiamy na 30-40 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pieczarki prużymy z przyprawami, bez tłuszczu (drobno posiekane-dusimy)
Wszystkie pozostałe składniki kroimy w kostkę lub w paski (paprykę, cebule, ogórka) mieszamy w dużej misce z przyprawami. Ser trzemy na tartce o grubych oczkach (mozzarelle kroimy w plastry).
Ciasto po wyrośnięciu wałkujemy na cienko i kładziemy na blachę prostokątną lub na okrągłą
Na ciasto wrzucamy pieczarki, warzywa wcześniej pokrojone i wymieszane z przyprawą, pomidora w plastrach, salami i kukurydzę z fasolą rozrzucamy na to wszystko.
Następnie na to kładziemy starty ser i sypiemy ziołami (oregano, bazylia, papryka). Wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 20 min w 180-200 stopniach, z termoobiegiem 15 min w 220 stopniach.
S M A CZ N E G O !!!
Można oczywiście posmarować wcześniej cisto sosem pomidorowym (zanim położymy wszystkie składniki)ale proszę mi wierzyć ze pizza jest tak smaczna że sos to można ewentualnie zamiast keczupu użyć..
sos pomidorowy:
4 ząbki czosnku, 2 pomidory, łyżeczka soli, cukru, oregano, bazylii i to miksujemy i sos gotowy