Przepis na Pizza Farmera

Składniki potrzebne do przepisu: Pizza Farmera

  • drożdże świeże 50 gram
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • mleko i woda pół na pół 3/4 szklanki
  • oliwa lub olej 2 łyżki
  • cukier 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • pieczarki (świeże) 0.4 kg
  • papryka 1 mała sztuka
  • cebula 1 mała
  • >ogórek kiszony bez skórki 2 sztuki
  • pomidor duży 1 sztuka
  • ser żółty 1 400
  • przyprawa do pizzy
  • salami w plasterkach 15 sztuk
  • kukurydza z czerwoną fasolą Bonduelle 1/3 puszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Pizza Farmera ?

    CIASTO:

    Do miski wsypujemy make, dodajemy olej, sól, cukier, pokruszone drożdże, mieszamy. Następnie dodajemy mleko z wodą rozrobione pół na pół (letnie) i wszystko mieszamy i wygniatamy do uzyskania ciasta jak na makaron.

    Jak za rzadkie dodajemy mąki. Jak za gęste dodajemy letniej wody. To wszystko gnieciemy i wyrabiamy przez 15 min (to ważne!!!)

    Cisto odstawiamy na 30-40 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    Pieczarki prużymy z przyprawami, bez tłuszczu (drobno posiekane-dusimy)

    Wszystkie pozostałe składniki kroimy w kostkę lub w paski (paprykę, cebule, ogórka) mieszamy w dużej misce z przyprawami. Ser trzemy na tartce o grubych oczkach (mozzarelle kroimy w plastry).

    Ciasto po wyrośnięciu wałkujemy na cienko i kładziemy na blachę prostokątną lub na okrągłą

    Na ciasto wrzucamy pieczarki, warzywa wcześniej pokrojone i wymieszane z przyprawą, pomidora w plastrach, salami i kukurydzę z fasolą rozrzucamy na to wszystko.

    Następnie na to kładziemy starty ser i sypiemy ziołami (oregano, bazylia, papryka). Wkładamy do nagrzanego piekarnika.

    Pieczemy około 20 min w 180-200 stopniach, z termoobiegiem 15 min w 220 stopniach.

    S M A CZ N E G O !!!

    Można oczywiście posmarować wcześniej cisto sosem pomidorowym (zanim położymy wszystkie składniki)ale proszę mi wierzyć ze pizza jest tak smaczna że sos to można ewentualnie zamiast keczupu użyć..

    sos pomidorowy:

    4 ząbki czosnku, 2 pomidory, łyżeczka soli, cukru, oregano, bazylii i to miksujemy i sos gotowy

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556