Przepis na Rolada czekoladowa

Składniki potrzebne do przepisu: Rolada czekoladowa

  • jajko 6 sztuk
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
  • mąka tortowa 1/2 szklanki
  • olej 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kakao 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rolada czekoladowa ?

    Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać żółtka, cukier.

    Następnie dodać olej a na koniec mąkę z proszkiem i kakao – delikatnie wymieszać.

    Wylać na dużą blaszkę.

    Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Upieczone ciasto lekko ciepłe zwijamy w ściereczkę, odkładamy do całkowitego wystudzenia.

    Ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

    Ostudzony biszkopt rozwijamy, smarujemy dżemem truskawkowym, na wierzch rozsmarowanego dżemu kładziemy ubitą kremówkę.

    Ciasto delikatnie zwijamy tworząc roladę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556