Przepis na Różki kawowo-kakaowe

Składniki potrzebne do przepisu: Różki kawowo-kakaowe

  • >ciemne ciasto 1 porcja z mojego przepisu
  • >polewa biało-czarna 1 opakowanie

Czas przygotowania przepisu:

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

jak przyrządzić Różki kawowo-kakaowe ?

Z tego przepisu – bierzemy tą ciemną część ciasta.

Ciasto ponownie zarabiamy i formujemy z niego cienkie wałeczki – tak z 1cm grube.

Teraz każdy wałeczek tniemy na długość 3-4 cm i zaginamy na środku robiąc coś jak rogalik.

Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 15 minut w temperaturze 175’C.

Studzimy.

Teraz rozpuszczamy polewę – ja użyłam schwartau – i pod skosem polewamy rożki. Zostawiamy do zastygnięcia polewy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556