Składniki potrzebne do przepisu: Sałatka GYROS z kurczakiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Sałatka GYROS z kurczakiem ?
Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej) i filety (najlepiej pokroić tak drobno, by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy). Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku). Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak – układania Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w następującej kolejności (licząc od spodu):
1. mięso
2. keczup
3. ogórki
4. cebula
5. kukurydza
6. majonez
7. keczup
8. kapusta
Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy (my akurat takowymi łyżkami nie dysponowaliśmy, więc posłużyliśmy się zwykłymi łyżkami). Sałatka smakuje najlepiej, gdy mięso jest jeszcze ciepłe. Życzę smacznego!