Przepis na Sałatka z ryżu i tuńczyka

Składniki potrzebne do przepisu: Sałatka z ryżu i tuńczyka

  • ryż ugotowany na sypko 200 g
  • tuńczyk w kawałkach w oleju 1 puszka
  • cebula 80 g
  • jajko ugotowane na twardo 1 szt
  • ketchup pikantny 2 łyżki
  • ocet winny 2 łyżki
  • olej 1 łyżka
  • czosnek zmiażdżony 1 łyżeczka
  • majonez Dekoracyjny 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • tabasco 10 kropli
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Sałatka z ryżu i tuńczyka ?

    Ugotowany na sypko ryż wyłożyć do salaterki, dodać rozdrobniony tuńczyk, pokrojone w kostkę jajko, cebulę, dodać przyprawy, wymieszać. Wszystko przełożyć na talerzyk, udekorować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556