Przepis na Sos meksykański

Składniki potrzebne do przepisu: Sos meksykański

  • bazylia 1 do smaku
  • >mięso mielone 20 dag
  • papryka słodka mielona 1 według uznania
  • czosnek 1 główka
  • cebula 1 główka
  • ocet winny 1 odrobina
  • oliwa z oliwek lub olej 1 do smażenia
  • >chili w proszku 1 odrobina
  • fasola czerwona 1 puszka
  • papryka zielona 1 szt
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • bazylia 1 według uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Sos meksykański ?

    Na rozgrzanym oleju lub oliwie smażymy mięso mielone dodając czosnek, pieprz i sól. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy dalej. Zalewamy wodą i wsypujemy chili w proszku następnie dusimy pod przykryciem ok. 10 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, bazylię, oregano, czerwoną fasolę z puszki, zieloną paprykę którą trzeba pokroić w kostkę i dusimy do odparowania wody. Dodajemy szczyptę cukru i łyżkę octy winnego i gotujemy ok. 3-4 min w odkrytym garnku. W razie potrzeby dodajemy sól…

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556