Przepis na Tort czekoladowy bez mąki

Składniki potrzebne do przepisu: Tort czekoladowy bez mąki

  • >skrobia ziemniaczana 2 łyżki
  • migdały mielone 5 dag
  • orzechy mielone 5 dag
  • kakao 5 dag
  • jajka 5 szt
  • cukier puder 15 dag
  • masło 15 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • budyń czekoladowy 1 opak
  • mleko 400 ml
  • >wiśniówka 1 kieliszek
  • marmolada 3 łyżki
  • wiśnie z konfitury 15 dag
  • czekolada 5 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Tort czekoladowy bez mąki ?

    Żółtka i cukier puder utrzeć, białka ubić wyłożyć na masę żółtkową, dodać proszek do pieczenia, migdały i orzechy, wymieszać.

    1/3 masy wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę z kakao.

    Ciemną i jasną masę upiec w tortownicach w 19O°C, ciemną ok. 25 min, jasną ok. 15 min.

    Ciemny placek przekroić na dwa krążki.

    Ugotować budyń na mleku, ostudzić, utrzeć z masłem i wiśniówką.

    Biały spód posmarować marmoladą, przykryć ciemnym krążkiem i 2/3 kremu, ułożyć wiśnie, przykryć ciemnym krążkiem, posmarować kremem, posypać czekoladą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556