Składniki potrzebne do przepisu: Tort czekoladowy bez mąki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Tort czekoladowy bez mąki ?
Żółtka i cukier puder utrzeć, białka ubić wyłożyć na masę żółtkową, dodać proszek do pieczenia, migdały i orzechy, wymieszać.
1/3 masy wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę z kakao.
Ciemną i jasną masę upiec w tortownicach w 19O°C, ciemną ok. 25 min, jasną ok. 15 min.
Ciemny placek przekroić na dwa krążki.
Ugotować budyń na mleku, ostudzić, utrzeć z masłem i wiśniówką.
Biały spód posmarować marmoladą, przykryć ciemnym krążkiem i 2/3 kremu, ułożyć wiśnie, przykryć ciemnym krążkiem, posmarować kremem, posypać czekoladą.