Przepis na Ule orzechowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ule orzechowe

  • orzechy mielone 40 dkg
  • cukier puder 40 dkg
  • białko 2 szt
  • masło 125 gr
  • cukier puder 125 gr
  • żółtka 3 szt
  • >spirytus 50-80 ml
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Ule orzechowe ?

    Wymieszać mielone orzechy z cukrem pudrem i białkami. Wylepiać foremki robiąc w środku dziurkę na masę. Na spód dajemy albo waflę tortową albo opłatki. Masa adwokatowa. Masło rozetrzeć z żółtkami i cukrem pudrem dodać spirytus. Ule można popisać polewą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556