Przepis na Warzywny gulasz z sambal oelek

Składniki potrzebne do przepisu: Warzywny gulasz z sambal oelek

  • >łopatka wieprzowa 60 dkg
  • marchewka 2 szt
  • seler 1 kawałek
  • cebula 1/2 szt
  • ziele angielskie mielone 1/2 łyżki
  • goździki 1/2 łyżki
  • pieprz ziołowy 1/2 łyżki
  • czosnek granulowany 1/2 łyżki
  • sól 1/2 łyżki
  • listek laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • >jałowiec cały 6 szt
  • >kmin rzymski cały 1 łyżeczka
  • >sambal oelek 1 łyżeczka
  • kukurydza z czerwona fasolą 1/2 puszki
  • groszek 4 łyżki
  • śmietana kremówka 2 łyżki
  • kostka rosołowa 1 szt
  • por zielona część lisci 1 cały
  • mąka 2 łyżki
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Warzywny gulasz z sambal oelek ?

    Mięso kroimy na kostkę dodajemy mielone ziele,czosnek, goździki, pieprz oraz sól. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na noc do lodówki.

    Wsypujemy łyżkę mąki i obtaczamy nią mięso.

    W garnku gotujemy wodę z kostką, liściem laurowym, zielem angielskim całym, jałowcem, kminem rzymskim, liściem pory, selerem pokrojonym, marchewką też pokrojoną.

    Teraz podsmażamy cebulę i dodajemy ja do garnka. Mięso obsmażamy partiami i wkładamy do garnka.

    Gotujemy do miękkości mięsa od czasu do czasu mieszając.

    Teraz łyżkę mąki roztrzepujemy z wodą i dodajemy do gulaszu. Gotujemy i dajemy śmietanę. Wsypujemy kukurydze z fasolką czerwona oraz groszek.

    Ja przed podaniem wyławiam wszystkie ziela i jałowce i por.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556