Składniki potrzebne do przepisu: Warzywny gulasz z sambal oelek
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Warzywny gulasz z sambal oelek ?
Mięso kroimy na kostkę dodajemy mielone ziele,czosnek, goździki, pieprz oraz sól. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na noc do lodówki.
Wsypujemy łyżkę mąki i obtaczamy nią mięso.
W garnku gotujemy wodę z kostką, liściem laurowym, zielem angielskim całym, jałowcem, kminem rzymskim, liściem pory, selerem pokrojonym, marchewką też pokrojoną.
Teraz podsmażamy cebulę i dodajemy ja do garnka. Mięso obsmażamy partiami i wkładamy do garnka.
Gotujemy do miękkości mięsa od czasu do czasu mieszając.
Teraz łyżkę mąki roztrzepujemy z wodą i dodajemy do gulaszu. Gotujemy i dajemy śmietanę. Wsypujemy kukurydze z fasolką czerwona oraz groszek.
Ja przed podaniem wyławiam wszystkie ziela i jałowce i por.