Przepis na Żurek ekspresowy z kiełbasą i jajkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Żurek ekspresowy z kiełbasą i jajkiem

  • >żurek „Knorr” 1 torebka
  • >kiełbasa zwyczajna 1/2 laski
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka płaska
  • jajko 3 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Żurek ekspresowy z kiełbasą i jajkiem ?

    Żurek rozmieszać z w 750 ml wody i od momentu wrzenia gotować 5 minut. Jajka ugotować na twardo.

    Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni. Dodać do żurku. Wcisnąć ząbek czosnku i doprawić majerankiem.

    Śmietanę wymieszać z mąką i podbić żurek. Poczekać, aby zawrzał i wyłączyć.

    Na talerze wkroić po 1 jajku i zalać żurkiem (można też jajko wkroić do garnka).

    Podawać z chlebem lub grzankami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556