Jak przygotować Babka jogurtowa?

Przepis: Babka jogurtowa

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przygotowaćBabka jogurtowa ?

Zmieszaj jogurt, jajka, sok z cytryny, cukier, cukier waniliowy i olej. Wszystko dobrze wymieszaj mikserem.

Mąkę wymieszaj z proszkiem i skórką z pomarańczy, dodawaj porcjami do masy.

Ciasto włóż do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 65 minut. w temp. 175*C.

Cukier puder, białko i 2 łyżki soku z cytryny utrzyj mikserem na gładki lukier. Posmaruj nim babkę, udekoruj plasterkami pomarańczy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553