Przepis: Przepis na Ciasto z kokosowo budyniowym kremem
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Jak przyrządzić Przepis na Ciasto z kokosowo budyniowym kremem?
Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywno dodać cukier żółtka i wodę. Na koniec wmieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i piec ok 35 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić i przekroić na połowy.
Zagotować 2 szklanki mleka i dodać wiórki. W pozostałym mleku rozprowadzić budyń z cukrem wlać do mleka z kokosem. Gotować aż budyń będzie gęsty. Wystudzić i zmiksować z masłem albo margaryną.
Połowę masy wyłożyć na ciasto. Jasny biszkopt posmarować z jednej strony powidłami i posmarowaną stroną położyć na kremie. Drugą stronę jasnego biszkoptu posmarować też powidłami i wyłożyć resztę kremu i wyrównać. Przykryć blatem ciemnego ciasta. Lekko docisnąć i polać polewą czekoladową.
Posypać kolorową posypką.