Jak przyrządzić Suflet z jabłek na biszkoptowym spodzie?

Przepis: Suflet z jabłek na biszkoptowym spodzie

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Suflet z jabłek na biszkoptowym spodzie?

Żółtka utrzeć z cukrem w makutrze lub kamiennej misce. Pianę ubić, połączyć z utartymi żółtkami na przemian z mąką.

Masę przełożyć do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy, upiec w średnio nagrzanym piekarniku.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, poszatkować, zasypać cukrem i dusić w rondelku, dodając kilka łyżek wody, goździki i cynamon.

Gdy masa uzyska gęstą konsystencję, dodać ją wrzącą do piany z białek i krótko ubijać (przedtem wyjąć goździki i cynamon).

Gotową masę ułożyć w piramidę na spodzie biszkoptowym, powierzchnię posypać otartą skórką cytrynową i cukrem pudrem, wstawić do piekarnika.

Zapieczony suflet podać na okrągłym półmisku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553