Przepis: Szybki torcik urodzinowy
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Szybki torcik urodzinowy?
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Po upieczeniu przekroić na pół, tworząc z biszkoptu kostkę.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie smażyć 10 minut. Następnie dodać suchą galaretkę, wymieszać.
Przestudzoną masę jabłkową wyłożyć na 1 biszkopt, następnie posmarować dżemem truskawkowym.
Krem do tortów przygotować według przepisu na opakowaniu.
Część kremu nałożyć na dżem.
Przykryć drugim biszkoptem i resztę kremu posmarować na wierzchu i po bokach tortu.
Dowolnie ozdobić.