Jak przyrządzić Szybki torcik urodzinowy?

Przepis: Szybki torcik urodzinowy

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Szybki torcik urodzinowy?

Biszkopt:

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

Ciasto piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 20 minut.

Po upieczeniu przekroić na pół, tworząc z biszkoptu kostkę.

Masa jabłkowa:

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie smażyć 10 minut. Następnie dodać suchą galaretkę, wymieszać.

Przestudzoną masę jabłkową wyłożyć na 1 biszkopt, następnie posmarować dżemem truskawkowym.

Krem do tortów przygotować według przepisu na opakowaniu.

Część kremu nałożyć na dżem.

Przykryć drugim biszkoptem i resztę kremu posmarować na wierzchu i po bokach tortu.

Dowolnie ozdobić.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553