Jak przyrządzić Tort czekoladowy 1.2?

Przepis: Tort czekoladowy 1.2

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Tort czekoladowy 1.2?

Żółtka utrzeć z cukrem na parze, a kiedy masa zgęstnieje, ostudzić, wsypać mąkę, kakao, wlać roztopione masło, wymieszać, dodać pianę z białek.

Piec 45 minut w temperaturze 180°C.

Przekroić na 3 krążki, skropić je rumem.

Krem:

żółtka utrzeć z cukrem na parze, masło utrzeć z kakao, połączyć z masą, ucierając dodawać kroplami rum. Schłodzić.

Przełożyć krążki ciasta, ułożyć jeden na drugim

posmarować tort resztą kremu, ułożyć na powierzchni owoce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553