Jak przyrządzić Tort Melba?

Przepis: Tort Melba

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przyrządzić Tort Melba?

Białka ubić dodać cukier. Miksować Zmieszać żółtka z octem i wlać do białka, następnie delikatnie wmieszać obie mąki razem z proszkiem. Piec ok. 40 minut.

Przekrojony na trzy części biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń i przekładać kremem w tortownicy.

Śmietanę ubić dodając cukier. Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl. zimnej wody, gdy spęcznieje rozpuścić i wlać cienkim strumieniem do śmietany. Przełożony kremem biszkopty schłodzić w lodówce i udekorować wg uznania.

Gdy układamy owoce warto je pomalować tężejącą cytrynową galaretką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556