Składniki potrzebne do przepisu: Biszkopt Syrenka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Biszkopt Syrenka ?
Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ocet.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy jajecznej.
Przekładamy do tortownicy i pieczemy w temp 180 stopni C. przez 30 minut.
Do naczynia wlewamy wodę, wsypujemy cukier i dodajemy 1/4 kostki margaryny i kakao. Zagotowujemy.
Gdy ostygnie, do zalewy dodajemy aromat i spirytus.
W upieczonym biszkopcie robimy dziurki i zalewamy zalewą.
Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Krem nakładamy na nasączony biszkopt.
Czekoladę i 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy nad parą, nie gotujemy!!!.
Z polewy czekoladowej robimy na kremie paski.
Przed podaniem ciasto mocno chłodzimy.