Przepis na Blok czekoladowy

Składniki potrzebne do przepisu: Blok czekoladowy

  • mleko w proszku 400 gram
  • herbatniki 3 większe opakowania
  • kakao 4 płaskie łyżki
  • cukier 1.5 szklanki
  • mleko 0.5 szklanki
  • masło 200 gram
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Blok czekoladowy ?

    Zagrzać mleko, dodać do niego pokrojone masło, doprowadzić do rozpuszczenia podgrzewając na małym ogniu. Wsypać stopniowo cukier i kakao cały czas mieszając. Zdjąć z ognia.

    Pokruszyć na drobne kawałki herbatniki.

    Powoli wsypywać mleko w proszku miksując mikserem.

    Wyłączyć mikser i dodać połamane herbatniki.

    Od razu mieszać najlepiej drewnianą łyżką gdyż masa bardzo szybko gęstnieje.

    Przełożyć do foremki i ostudzić.

    Włożyć na jakiś czas do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553