Przepis na Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

Ile porcji: 80

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Jak przyrządzić Ciasteczka migdałowe?

W misce mąkę wymieszać z budyniem i kakao, następnie dodać cukier puder, cukier waniliowy, sól i margarynę.

Dobrze wyrobić mikserem na najniższych, a po chwili na najwyższych obrotach. Następnie ciasto zagnieść na stolnicy, wcisnąć w nie migdały i podzielić na 3 części.

Z każdej uformować wałek, zwinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki najlepiej na noc, aby stwardniały.

Po tym czasie wałki pokroić na plasterki o grubości pół centymetra. Wyłożyć na blaszki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.

Piec około 15 minut.