Przepis na Ciasto biszkoptowe z dżemem

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto biszkoptowe z dżemem

  • cukier 40 dag
  • mąka 30 dag
  • jajko 8 sztuk
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 sztuka
  • >dżem porzeczkowy 1 słoiczek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas pieczenia: 40 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto biszkoptowe z dżemem ?

    Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć do białości i stopniowo dodać mąkę z proszkiem do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek.

    Ciasto wyłożyć do formy.

    Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

    Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556