Przepis na Ciasto budyniowe z niespodzianką

Ciasto budyniowe z niespodzianką

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Ciasto budyniowe z niespodzianką?

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder wymieszać.

Dodać żółtka i margarynę, zagnieść szybko ciasto.

Wstawić na godzinę do lodówki.

Po wyjęciu wyłożyć ciastem blaszkę do pieczenia (keksówkę).

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, każdy budyń osobno.

Wyłożyć na ciasto gorący budyń czekoladowy i posypać rodzynkami.

Na budyń czekoladowy wyłożyć budyń malinowy i położyć kawałki obranego jabłka.

Na koniec wylać budyń śmietankowy.

Piec w temp. 180 stopni około 45 minut.