Przepis na Ciasto Cycki murzynki

Ciasto Cycki murzynki

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Ciasto Cycki murzynki?

Biszkopt:

Białka ubić na sztywną pianę. dodać cukier, a następnie wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, mak, mąkę i delikatnie wymieszać. upiec na prostokątnej blaszce.

piec około 30 minut.

Masa:

Żółtka powoli wymieszać z cukrem, po czym dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i cukier waniliowy. Dolać mleka tyle, aby masa była dość gęsta. resztę mleka zagotować i zalać przygotowana masą. ugotowany budyń odstawić do ostudzenia. margarynę zmiksować i dodawać do niej zimny budyń.

Dokładnie wymieszać mikserem. gotową masę wyłożyć na zimny biszkopt. biszkopty maczać w mleku i układać jeden obok drugiego na masie. na każdego biszkopta położyć jedna rodzynkę i całe ciasto polać dowolną (konieczne czarną) polewą.