Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kokosowe
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 30 min.
jak przyrządzić Ciasto kokosowe ?
Mąkę z margaryną wyrobić nożem. Dodać cukier, jajka i proszek do pieczenia. Wyrobić rękami.Podzielić na 3 części. Każde ciasto rozwałkować, piec osobno w temperaturze 180 przez 30 minut.
Masa – Odlać niewielką ilość mleka i rozbić w nim proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować, dodać cukier i mieszając wlać mleko z budyniem.
Mieszać aż zgęstnieje – ostudzić, następnie dodać wiórki kokosowe wymieszać. Masę podzielić na 3 części.
Przełożenie ciasta
Jeden blat ciasta – masa – kolejny blat ciasta – masa – ostatni blat ciasta – masa – posypać wiórkami kokosowymi.