Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kokosowo-krakersowe
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 13godz. 10min.
Czas przygotowania: 13 godz.
Czas gotowania: 10 min.
jak przyrządzić Ciasto kokosowo-krakersowe ?
Do kubka odlewamy 100 ml mleka, resztę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do odlanego mleka wsypujemy dwa budynie i dokładnie mieszamy. Gdy mleko się gotuje dodajemy do niego odlane mleko z budyniami. Dokładnie mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. Masło miękkie miksujemy z żółtkiem, dodajemy stopniowo budyń do masy maślanej. Następnie dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. Na dużej blaszce układamy krakersy, krem, krakersy, krem, krakersy, krem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi- dość dużo ich sypiemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na 12 godzin.