Przepis na Ciasto kokosowo-krakersowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kokosowo-krakersowe

  • >krakersy solone 320 g
  • mleko 1 litr
  • budyń waniliowy 2 sztuki
  • cukier 3/4 szklanki
  • żółtko 1 sztuka
  • masło 250 g
  • wiórki kokosowe 150 ml
  • orzechy włoskie 150 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 13godz. 10min.
    Czas przygotowania: 13 godz.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto kokosowo-krakersowe ?

    Do kubka odlewamy 100 ml mleka, resztę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do odlanego mleka wsypujemy dwa budynie i dokładnie mieszamy. Gdy mleko się gotuje dodajemy do niego odlane mleko z budyniami. Dokładnie mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. Masło miękkie miksujemy z żółtkiem, dodajemy stopniowo budyń do masy maślanej. Następnie dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. Na dużej blaszce układamy krakersy, krem, krakersy, krem, krakersy, krem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi- dość dużo ich sypiemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556