Przepis na Ciasto Migdałowiec

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Migdałowiec

  • mąka 2,5 szklanki
  • margaryna 1 kostka
  • żółtka 6
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.
    Czas pieczenia: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Ciasto Migdałowiec ?

    Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę i podpiec 15 minut, wystudzić. Zrobić pianę- ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na beżowy kolor ok. 25 minut. Drugi placek upiec tak samo.

    Utrzeć masło, stopniowo dodając kajmak. Podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), do jednej można dodać dwie łyżki kakao) i jedną większą część wyłożyć na pierwsze ciasto, posypać orzechami i migdałami, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę masy i także posypać. Odstawić do zastygnięcia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556