Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Migdałowiec
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas pieczenia: 1 godz.
jak przyrządzić Ciasto Migdałowiec ?
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę i podpiec 15 minut, wystudzić. Zrobić pianę- ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na beżowy kolor ok. 25 minut. Drugi placek upiec tak samo.
Utrzeć masło, stopniowo dodając kajmak. Podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), do jednej można dodać dwie łyżki kakao) i jedną większą część wyłożyć na pierwsze ciasto, posypać orzechami i migdałami, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę masy i także posypać. Odstawić do zastygnięcia.