Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto miodowe
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 30 min.
jak przyrządzić Ciasto miodowe ?
Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać jajka,miód,mąkę wymieszaną z sodą i zagnieść CIASTO.Schłodzić w lodówce około 1 godz,następnie podzielić na trzy części ,blaszkę wyłożyć papierem ,rozsmarować na nim ciasto i upiec osobno trzy placki .
KREM
Zagotować mleko i ugotować na nim kaszkę manną , masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i dodawać porcjami zimną kaszkę ,ucierać do uzyskania puszystego kremu.
POLEWA
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ciasto.
Przełożenie ciasta:ciasto-dżem-ciasto-krem-ciasto-polewa.