Przepis na Ciasto miodowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto miodowe

  • mąka 3 szklanki
  • margaryna 1/2 kostki
  • jajka 3 sztuki
  • cukier 1/2 szklanki
  • soda oczyszczona 3 łyżeczki
  • >miód jasny,płynny 3 łyżki
  • >mleko (słodkie) 1/2 litra
  • >kaszka manna 2 łyżki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • masło 25 dag
  • >dżem (np wiśniowy) 30 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
    Czas przygotowania: 2 godz.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto miodowe ?

    CIASTO

    Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać jajka,miód,mąkę wymieszaną z sodą i zagnieść CIASTO.Schłodzić w lodówce około 1 godz,następnie podzielić na trzy części ,blaszkę wyłożyć papierem ,rozsmarować na nim ciasto i upiec osobno trzy placki .

    KREM

    Zagotować mleko i ugotować na nim kaszkę manną , masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i dodawać porcjami zimną kaszkę ,ucierać do uzyskania puszystego kremu.

    POLEWA

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią ciasto.

    Przełożenie ciasta:ciasto-dżem-ciasto-krem-ciasto-polewa.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556