Przepis na Ciasto murzynek

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto murzynek

  • margaryna 250 g
  • jajko 5 sztuk
  • cukier 1,5 szklanki
  • mąka 1,5 szklanki
  • kakao 4 łyżki
  • woda 6 łyżek
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • ocet 5 łyżeczek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Ciasto murzynek ?

    Margarynę roztopić. Dodać cukier, wodę, cukier waniliowy, ocet i wszystko zagotować.

    Kiedy ostygnie dodać jajka, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia (można dodać również 2 łyżki konfitury lub dżemu).

    Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Blachę do pieczenia wysmarować olejem lub margaryną i obsypać całą blachę bułką tartą. Przelać wyrobione ciasto do przygotowanej blachy. Piec w piekarniku w temperaturze ok.200 stopni Celsjusza przez ok. 30-45 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556