Przepis na Ciasto z kremem z czarnych jagód

Ciasto z kremem z czarnych jagód

Ile porcji: 14

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Ciasto z kremem z czarnych jagód?

Przygotować ciasto:

masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i skórką cytrynową. Następnie, nadal ucierając, dodawać jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu mleko. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć do niej ciasto i piec 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Przygotować krem :

jagody opłukać, osączyć na ręczniku papierowym, a następnie lekko zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno mikserem, pod koniec ubijania dodać cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w ciepłym soku wiśniowym, ostudzić, wlać do musu jagodowego, dokładnie wymieszać i połączyć z bitą śmietaną. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto można przybrać jagodami, bitą śmietaną lub małymi bezami