Przepis na Czekoladowy biszkopt

Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladowy biszkopt

  • jajka 3 szt
  • cukier 1/3 szklanki
  • mąka 1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • kakao 3 łyżki
  • olej 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Czekoladowy biszkopt ?

    Ubijamy całe jajka w mikserze z cukrem – wsypujemy szczyptę soli. Tak nie za mocno.

    Teraz pora na sypkie rzeczy, dosypujemy je do masy. Lekko i delikatnie mieszamy.

    Dodajemy olej i delikatnie mieszamy.

    Wylewamy na tortownicę. Pieczemy w 150’C 15 minut. Studzimy i kroimy na dwa blaty.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553