Przepis na Herbaciany piernik

Składniki potrzebne do przepisu: Herbaciany piernik

  • mąka pszenna 45 dag
  • cukier 15 dag
  • margaryna 12 dag
  • jajka 2 szt.
  • >dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoiczek
  • przyprawa do piernika 1 szt.
  • soda 3 płaskie łyżeczki
  • kakao 2 łyżki
  • >esencja herbaciana 1 szklanka
  • biszkopty okrągłe 20 szt.
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Herbaciany piernik ?

    Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dodawać sypkie składniki na przemian z esencją i dżemem. Cały czas ucierać. Ciasto wylać na blachę. Na wierzchu wyłożyć biszkopty i lekko wcisnąć w ciasto. Piec przez ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C.