Przepis na Serowo-kokosowe oponki

Składniki potrzebne do przepisu: Serowo-kokosowe oponki

  • żółtko jajka 2 szt
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier 5 łyżek
  • cukier waniliowy 16 gram
  • kokos 150 gram
  • smalec 600 gram
  • >wódka 1 kieliszek
  • śmietana 30% 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • kokos do posypania 1/4 szklanki
  • twaróg półtłusty 500 gram
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 15 min.
    Czas pieczenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Serowo-kokosowe oponki ?

    W misce lub na posypanej mąką stolnicy łączymy składniki i zagniatamy ciasto, dobrze je wyrabiając. Jeśli się klei stopniowo podsypywać mąką. Podzielić na części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1cm i szklanką wykrawać krążki, kieliszkiem środek. W garnku rozgrzać smalec, piec na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Gdy ostygną każdy posmarować lukrem i posypać kokosem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556