Przepis na Tarta serowa

Składniki potrzebne do przepisu: Tarta serowa

  • masło 10 dag
  • cukier 18 dag
  • sól szczypta
  • cukier waniliowy 2 opak
  • jajka 3 szt
  • morele 5 szt
  • mąka 12 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mleko 3 łyżki
  • truskawki 30 dag
  • jagody 12 dag
  • >nektarynka 1 szt
  • twaróg – zmiksowany 80 dag
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Tarta serowa ?

    Masło utrzeć z 10 dag cukru, solą i 1 torebką cukru waniliowego. Do masy kolejno wbijać jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian z mlekiem do masy, wyrobić.

    Ciasto przełożyć do natłuszczonej, posypanej tartą bułką formy (o śred. 24 cm).

    Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika, piec 20 min w temp. 175°C.

    Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na połówki lub ćwiartki. Jagody przebrać. Nektarynkę i morele umyć, pokroić na cząstki.

    Twaróg utrzeć z resztą cukru i cukru waniliowego.

    Dodać sok z cytryny, wymieszać.

    Trzy łyżki kremu serowego przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki.

    Pozostały krem rozsmarować na przestudzonym spodzie.

    Na warstwie kremu umieścić truskawki, jagody, cząstki moreli i nektarynki.

    Tartę udekorować kleksami kremu ze szprycki.

    Całość wstawić na 30 min do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556