Składniki potrzebne do przepisu: Tarta serowa
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Tarta serowa ?
Masło utrzeć z 10 dag cukru, solą i 1 torebką cukru waniliowego. Do masy kolejno wbijać jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian z mlekiem do masy, wyrobić.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej, posypanej tartą bułką formy (o śred. 24 cm).
Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika, piec 20 min w temp. 175°C.
Truskawki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na połówki lub ćwiartki. Jagody przebrać. Nektarynkę i morele umyć, pokroić na cząstki.
Twaróg utrzeć z resztą cukru i cukru waniliowego.
Dodać sok z cytryny, wymieszać.
Trzy łyżki kremu serowego przełożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki.
Pozostały krem rozsmarować na przestudzonym spodzie.
Na warstwie kremu umieścić truskawki, jagody, cząstki moreli i nektarynki.
Tartę udekorować kleksami kremu ze szprycki.
Całość wstawić na 30 min do lodówki.