Przepis na Tort biszkoptowy z masą kakaową

Składniki potrzebne do przepisu: Tort biszkoptowy z masą kakaową

  • jajka 6 szt
  • cukier 180 g
  • tłuszcz do formy 10 g
  • mąka pszenna 180 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Tort biszkoptowy z masą kakaową ?

    Podstawa tortowa:

    sporządzić ciasto biszkoptowe.Upiec podstawę tortową.Przygotować syrop do nasączenia.

    Krem russel kakaowy:

    Ubić masę jajowo-cukrową na parze, schłodzić, masło utrzeć na pianę, dodawać porcjami ubita masę jajowo-cukrową ciągle ucierając. Następnie kakao przesiane lub rozgotowane z mlekiem, spirytus, ucierać do otrzymania puszystego gładkiego kremu.

    Przekrajać podstawę tortu na trzy krążki, nasączyć syropem. Smarować krążki kremem i nakładać kolejną warstwę biszkoptu. Do pokrycia krążków zużyć połowę kremu. Powierzchnię górną i boki uformowanego tortu pokryć cienką warstwą kremu. Powierzchnię boczną obsypać okruszkami biszkoptowymi lub rozdrobnionymi orzechami. Na powierzchni górnej zaznaczyć porcję i ozdobić kremem wyciskanym z woreczka zakończonego dowolnym zdobnikiem i owocami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556