Składniki potrzebne do przepisu: Tort biszkoptowy z masą kakaową
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
jak przyrządzić Tort biszkoptowy z masą kakaową ?
Podstawa tortowa:
sporządzić ciasto biszkoptowe.Upiec podstawę tortową.Przygotować syrop do nasączenia.
Krem russel kakaowy:
Ubić masę jajowo-cukrową na parze, schłodzić, masło utrzeć na pianę, dodawać porcjami ubita masę jajowo-cukrową ciągle ucierając. Następnie kakao przesiane lub rozgotowane z mlekiem, spirytus, ucierać do otrzymania puszystego gładkiego kremu.
Przekrajać podstawę tortu na trzy krążki, nasączyć syropem. Smarować krążki kremem i nakładać kolejną warstwę biszkoptu. Do pokrycia krążków zużyć połowę kremu. Powierzchnię górną i boki uformowanego tortu pokryć cienką warstwą kremu. Powierzchnię boczną obsypać okruszkami biszkoptowymi lub rozdrobnionymi orzechami. Na powierzchni górnej zaznaczyć porcję i ozdobić kremem wyciskanym z woreczka zakończonego dowolnym zdobnikiem i owocami.