Składniki potrzebne do przepisu: Tort budyniowy z delicjami i wiśniami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
jak przyrządzić Tort budyniowy z delicjami i wiśniami ?
Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, a drugie pół zagotować, ugotować budyń.
Galaretkę do masy rozpuścić w 1 szklance wody.
Galaretkę na wierzch rozpuścić w 2 szklankach wody.
Spód biszkoptowy włożyć do formy.
Do ciepłego budyniu dodać masło i dokładnie wymieszać.
Gdy galaretka do masy wystygnie to wymieszać ją z budyniem.
Dodać konfiturę wiśniową. Wymieszać masę i ostudzić, a następnie wylać na biszkopt i ułożyć na niej delicje, wstawić do lodówki.
Gdy druga galaretka zacznie tężeć, wylać ja na wierzch tortu i wstawić do lodówki.