Przepis na Tort budyniowy z delicjami i wiśniami

Składniki potrzebne do przepisu: Tort budyniowy z delicjami i wiśniami

  • mleko 1 szklanka
  • masło 1/2 kostki
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 1 opakowanie
  • >delicje 1 paczka
  • galaretki (do masy i na wierzch) 2 opakowania
  • >konfitura wiśniowa 1/2 szklanki
  • >spód tortowy 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Tort budyniowy z delicjami i wiśniami ?

    Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, a drugie pół zagotować, ugotować budyń.

    Galaretkę do masy rozpuścić w 1 szklance wody.

    Galaretkę na wierzch rozpuścić w 2 szklankach wody.

    Spód biszkoptowy włożyć do formy.

    Do ciepłego budyniu dodać masło i dokładnie wymieszać.

    Gdy galaretka do masy wystygnie to wymieszać ją z budyniem.

    Dodać konfiturę wiśniową. Wymieszać masę i ostudzić, a następnie wylać na biszkopt i ułożyć na niej delicje, wstawić do lodówki.

    Gdy druga galaretka zacznie tężeć, wylać ja na wierzch tortu i wstawić do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556