Jak przyrządzić Naleśnikowy MM-rolowaniec serowy?

Przepis: Naleśnikowy MM-rolowaniec serowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Naleśnikowy MM-rolowaniec serowy?

Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki ciasta (oprócz soku) miksujemy ze sobą. Ciasto ma być dość rzadkie – w razie potrzeby dolewamy wody. Patelnię smarujemy oliwą i z połowy ciasta smażymy naleśniki. Do drugiej połowy wlewamy sok i dokładnie miksujemy. Smażymy resztę naleśników. Farsz: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy fruktozę i miksujemy do momentu, aż cukier rozpuści się w białku. Ser wkładamy do miski, wlewamy jogurt i ciągle miksując dokładamy po łyżce ubitego białka. Białko do smarowania naleśników rozkłócimy widelcem. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę farszu i zwijamy ruloniki. Foremkę do pieczenia (keksówkę) natłuszczamy oliwą z oliwek. Układamy pierwszą warstwę naleśników (kolorami na przemian). Każdy naleśnik smarujemy białkiem (najlepiej za pomocą pędzelka) z góry i boków. Następnie czynność powtarzamy, aż do wyczerpania naleśników. Wkładamy foremkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 35 minut. Następnie delikatnie wykładamy rolowańca” na deskę i podajemy pokrojonego w grube plastry (lub kawałki). Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556