Jak przygotować Jabłka w cieście?

Przepis: Jabłka w cieście

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Jak przygotowaćJabłka w cieście ?

Jabłka po umyciu obrać, wytnij z nich gniazda nasienne, pokrój na grube pierścienie, skrop

sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Szklankę mąki dokładnie wymieszaj z 1, 5 szklanki mleka, 2 jajkami i szczyptą soli. Powinno powstać gęste, jednolite ciasto. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Jabłka zanurzaj w cieście i od razu kładź na rozgrzany tłuszcz. Usmaż na złoty kolor z obu stron. Wyjmij z patelni, połóż na papierowym ręczniku kuchennym, aby ściekł nadmiar tłuszczu. Posyp

cukrem zmieszanym z cynamonem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556