Jak przygotować Bifteki z fetą?

Przepis: Bifteki z fetą

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przygotowaćBifteki z fetą ?

W misce dokładnie wymieszać zmielone mięso cielęce, starkowaną cebulę, jajko, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, przyprawy i łyżkę oliwy z oliwek. Mięso podzielić na 7 części. Uformować z mięsa kulki. Kulkę mięsa umieścić na papierze do pieczenia i spłaszczyć dłonią. Na mięsie położyć plasterek sera feta- blisko krawędzi dłuższej. Mięso złożyć pomagając sobie papierem. Złączyć końce i zlepić boki. Uformować kotlet. Każdego kotleta posmarować z obu stron oliwą z oliwek i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można piec na grillu, bądź w piekarniku w 180 stopniach c, przez około 40- 50 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556